Kutatási Bizottság

A Kutatási Bizottság egy szervezet melyet az Új Világ felfedezésével bíztak meg. A Vadászok Rendjének elit tagjaiból tevődik össze. Vadászokból, tudósokból és mérnökökből. Mindannyiuknak meg kellett felelnie a Rend szigorú tesztsorozatán mielőtt csatlakozhattak volna az expedícióhoz.

A Bizottság elsődleges feladata az Elder Crossing (Japánul: 古龍渡り) rejtélyének megfejtése. Az Elder Crossing egy ökológiai jelenség  ami miatt az Elder Dragon-ok az Új Világba vándorolnak. Régen ez csak egyszer következett be évszázadonként, de most évtizedenként történik meg.

Egyedi Felszerelés

Slinger

Alapvető felszerelés a Kutatási Bizottság tagjai számára. A Slinger lényegében egy a bal alkarra rögzített kis számszeríj ami lövedékek számos formáját képes kilőni. Többek közt köveket, késeket, kötelet és hálót is. Tökéletesen alkalmazható a figyelem elterelésére, az utazás gyorsítására vagy akár természetes csapdák aktiválására is. A Slinger egy rendkívül sokoldalú eszköz.

Scoutflies

Szintén alapvető felszerelés az Új Világ vadászai számára. Az övön tárolt kis ketrecből kitóduló zölden világító rovarok képesek felismerni és megjelölni a közelben található szörny nyomokat és hasznos tereptárgyakat. Fontos továbbá, hogy a bogarak élénk kék színre váltanak amikor Tempered szörny vagy Elder Dragon nyomaira bukkannak.

Flották

Minden tizedik évben egy új flotta indul az Új Világba, hogy segítse a Kutatási Bizottság munkáját. Jelenleg öt flotta személyzete képzi a Bizottságot. Amikor a Bizottság egy tagja a visszavonulása mellet dönt vagy gyermek születik akkor a Vadászok Rendje támogatja a hazautazást. Bár a tenger és az időjárás nem mindig működik együtt, a várakozás évekbe is telhet.

Első Flotta
Második Flotta
Harmadik Flotta
Negyedik Flotta
Ötödik Flotta

Első Flotta

Az Első Flotta volt a legelső csapat akiket az Új Világba küldtek. Ez a flotta alapította meg a Kutatási Bizottságot és Astera-t ami azóta is az Új Világ központjaként működik. Az első flotta legtöbb tagja már hazatért, de azok akik ott maradtak (beleértve az öt eredeti vadászt), mind elkötelezettek Astera sikere érdekében.

Negyven évvel ezelőtt az Első Flotta megérkezett az Új Világba. A tengerek még sokkal magasabban álltak akkor és a zászlóshajójuk, a Celestial Pursuit majdnem elsüllyedt amikor nekiütközött a szikláknak. Mivel a hajó elmozdíthatatlan volt, úgy döntöttek, hogy ott hagyják és így született meg Astere csarnoka (Gathering Hub). Az első tíz évben leginkább Astera alapjainak felépítésére koncentráltak ezért nagyon kevés idő maradt a kutatásokra. Csak két technikus utazott az első flottával, az egyikük Tech Chief volt. Így képtelenek voltak élhető települést felépíteni a hatalmas rovarok, mérges békák és olyan szörnyek közt akik képesek egyben lenyelni egy embert. Mindezek fényében az Első Flotta azt kérte, hogy a Második Flottában minden két vadászra jusson három mérnök, tehetséges mérnökök akik képesek kreatívan gondolkodni.

Második Flotta

Tíz évvel az első flotta után, tehát harminc évvel ezelőtt érkezett meg a Második Flotta ami leginkább mérnökökből és technikusukból állt. A Második Flotta legtöbb vadásza már hazatért, de a technikusai még nem.

Harmadik Flotta

A húsz éve érkezett Harmadik Flotta gerincét tudósok alkották (a teljes személyzet bő 90%-át). A Harmadik Flotta tagjainak többsége nem Astera-ban él, hanem a Kutató Bázison. A Kuatató Bázis egy működő léghajó volt amíg egy szörny a földre nem kényszerítette és a Coral Highlands közelében található Great Ravine-be nem sodorta. A kutatók jelenleg Rotten Vale-t tanulmányozzák. Csak a flotta néhány tagja maradt Astera-ban, hogy olyan dolgokkal foglalkozzanak mint például a Botanikai Kutatások.

Negyedik Flotta

A Negyedik Flotta lényegében egy humán erőforrás csoport volt, vegyítette a fiatalságot és a tapasztalatot. Ahogy az Új Világ népessége növekedett, egyre nehezebbé vált az erőforrások megfelelő elosztása. Azért indították útra a Negyedik Flottát, hogy megfelelő szakemberek segítségével megoldják a felmerült logisztikai káoszt. Valamint a Negyedik Flotta volt az első ahol a vadászokat kezelőkkel (Handler) osztották párokba. A Negyedik Flotta tíz évvel ezelőtt érkezett meg Astera kikötőjébe.

Ötödik Flotta

Az Ötödik Flotta az eddigi legnagyobb. A leginkább vadászokból álló flottát Zorah Magdaros követésére küldték. A korábbi flották révén rendelkezésre álló erőforrások és infrastruktúra birtokában a Vadászok Rendje abban reménykedik, hogy hamarosan sikerül megoldani az Elder Crossing rejtélyét.